1 2 3

Miért lehet gyógyír a művészet a gyászra?

A hangversenyt megelőző beszélgetés


Miért lehet gyógyír a művészet a gyászra?

Graf Orsolya beszélgetése Kesselyák Gergely zeneszerző karmesterrel és Dr. Sarungi Emőke művészetterapeuta pszichiáterrel a Gyászfeldolgozás Módszer Magyarország vezetőjével.

 

Mi is ez módszer? Pár információ röviden:

A Gyászfeldolgozás Módszer® (Grief Recovery Method®) John W. James és Russell Friedman által alapított és vezetett Grief Recovery Institute-ból indult el útjára az USA-ban a hetvenes években. Azóta több országban és Magyarországon is létrejöttek és működnek a módszert alkalmazó és gyászfeldolgozás módszer specialistákat képző központok. Andrea Herke Dahlgren Svédországban és Los Angelesben képződött gyászfeldolgozás módszer specialista vezetésével Magyarországon 2009-től indult el a módszer átadása a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország központjában csoportosan és egyénileg a gyászolók és sokféle érzelmi veszteséget (válás, szakítás, munkahely elvesztése, bizalomvesztés, költözés stb.) átélt emberek megsegítésére. Az eddigi több száz résztvevő visszajelzései és a központban zajló kutatás eddigi eredményei alapján az önsegítő módszer hatékony lehet sokféle érzelmi veszteség feldolgozásában, valamint a feldolgozatlan gyász okozta testi és lelki egészségkárosodások megelőzésében.

A központ szakmai vezetője 2012 óta Dr. Sarungi Emőke felnőtt- és gyermekpszichiáter, csoportanalitikus pszichoterapeuta, Gyászfeldolgozás Módszer® Tréner, aki 2011-ben és 2015-ben Los Angeles/Sherman Oaksban a Grief Recovery Institute-ban végezte el a gyászfeldolgozás specialista képzést Russell Friedmannél, a módszer kidolgozóinak és a könyv szerzőpárosának egyikénél. Tréneri kiképzését Russell Friedman (Grief Recovery Institute, USA) és Carole Handerson (a Grief Recovery Method® UK vezetője) mentorálása mellett folytatta, kiképzői között volt Cole James (Grief Recovery Institute USA vezetője) és Phyl Edmonds (a Grief Recovery Method® UK Trénere).

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyitvatartás
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–18.00
Szo–V: zárva, nyitás csak rendezvény esetén annak kezdete előtt másfél órával

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992