1 2 3

Fantasztikus kóristák

Fantasztikus Klasszikusok sulisoknak III

Johann Sebastian Bach: Parasztkantáta – részletek
Kodály Zoltán: Esti dal
Erkel Ferenc: Bánk bán - Keserű bordal
Joseph Haydn: 101. „Óra” szimfónia – 2. tétel
Wolfgang Amadeus Mozart: Falusi muzsikusok (K.522) – II. tétel
Wolfgang Amadeus Mozart: Figaro házassága – Non piú andrai
Johannes Brahms: V. magyar tánc
Minden nap: népdal

Bartók Béla Férfikar (karig.: Lakner Tamás)
Horváth Krisztián – szómester

Vezényel: N.N. karmester

Jegyárak: 3 490Ft
Jegyvásárlás

A koncerten résztvevők megtapasztalhatják, hogy a hangjuk, az énekük is zene. Ugyanakkor nem sokat ér, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben egyek lehetünk. Ezen az estén kibővülnek a fantasztikus klasszikusok az ország egyik legismertebb  kórusával, a pécsi Bartók Béla Férfikarral. Milyen, amikor a szimfonikus zenekar mellé még a férfiak hangja is hozzásimul és csodálatos harmóniát alkotva szólaltatnak meg népdalokat? Természetesen a közös éneklés sem maradhat el a gyerekekkel! Alkothatnak a hangszerek is kórust? Miért ne?! Hiszen a közös éneklés sokkal inkább szól a hangok és szólamok összecsiszolásáról, mint magáról az éneklésről. Ezen a koncerten sokféleképpen lehetnek a diákok annak tanúi, hogy hogyan lehet együtt énekelni. Szólista és kórus, szólista és zenekar, kórus és zenekar, énekhangok hangszerek nélkül, hangszerek énekhangok nélkül, közönség és közreműködők, vagy akár mindezek együtt. Hallhatunk igazi hírességeket, mint például Kodály Esti dalát vagy „Az” V. magyar tánc pedig olyan művek, melyeket az is ismer, aki sosem hallgat klasszikus zenét. De lesznek ismeretlen slágerek is, mint például Bach Parasztkantátája vagy Haydn Óra-szimfóniája, melynek a létezéséről sokan tudnak, de ténylegesen keveset szerepelnek koncertműsorokon. Sőt, azt is meghallgathatjuk, milyen az, amikor Mozart a nálánál szerényebb képességű szerzőkön és zenészeken élcelődik – természetesen zenében.

A sorozat házigazdája Horváth Krisztián, karnagy, zongoraművész, zeneszerző

Krisztián, akit karnagyként, zongoristaként már megismerhetett a pécsi közönség, illetve zenés színdarabok zeneszerzőjeként is találkozhattak nevével. Sokan nem tudják, de Krisztián egy művészeti iskola élén éli a mindennapjait, és jó humorával, a diákokkal való közvetlen stílusával számos ifjúsági koncert házigazdájaként is nagy sikereket ér el.

Koncert kép

HVG Könyvek kiadásában megjelent Fantasztikus klasszikusok című könyv újra meg újra életre kel a Kodály Központban! A könyvet érdemes megvenni a jegypénztárunkban vagy a webshopban, lapozgatni, olvasgatni, és belehallgatni a Pannon Filharmonikusok által felvett zenei illusztrációkba. Zenekarunk közreműködött a könyv szerkesztésében is és amikor a könyv elkészült, arra gondoltunk, mi lenne, ha életre keltenénk? Így lett egy fantasztikus koncertsorozat a klasszikus zenéről és a hangszerekről általános iskolásoknak – sok humorral. Vedd meg a könyvet és merülj el a zenében! Sok érdekes információ és izgalmas sztori birtokába juthatsz a zenéről, a zeneszerzőkről, a hangszerekről, és a zenekar muzsikáját is meghallgathatod QR kód segítségével online otthon, bárhol.  Ha eljössz a koncertre, érdemes magaddal hoznod a könyvedet, a muzsikusok és a karmester biztosan szívesen dedikálják Neked!

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyitvatartás
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–18.00
Szo–V: zárva, nyitás csak rendezvény esetén annak kezdete előtt másfél órával

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992