1 2 3

Szeretni fogod

Hegedű, brácsa és zongora boldog ficánkolása

Max Bruch: I. szimfónia – 2. tétel: Scherzo
Max Bruch: Kettősverseny hegedűre és brácsára
Edvard Grieg: a-moll zongoraverseny
Edvard Grieg: I. Peer Gynt-szvit – részletek

Murin Jaroszláv – mélyhegedű
Boros Mihály – zongora
Michael Maciaszczyk – hegedű
Kövér András – házigazda

Vezényel: Vass András , Michael Maciaszczyk

Ugye, hogy ismerős és szerethető? (Grieg: I. Peer Gynt-szvit)
Jegyárak: 7490 / 5490 / 3490 Ft
Bérletárak: 4 hangverseny = 6–14 éveseknek – 0 Ft (1 db felnőttbérlet mellé legfeljebb 2 db gyerekbérlet váltható, kizárólag felnőttbérlet vásárlása esetén vehető igénybe), 14-18 éveseknek = 0 Ft (felnőtt kíséret nélkül is igénybe vehető), 19–29 éveseknek = 14 000, 30–49 éveseknek = 24 000, 50–65 éveseknek 34 000, 65 év felett = 44 000 Ft
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Romantika, dallamosság, érzelmek, szenvedély, fantázia és virtuozitás. Ez várja a koncert közönségét az októberi estén.

Max Bruch német romantikus zeneszerző, aki igazán különlegességszámba megy, ha éppen nem a g-moll hegedűversenyét játsszák, hiszen nagyjából ez az egy műve él a köztudatban. Ezen a hangversenyen viszont egy szimfóniatételt és egy kettősversenyt hallhatunk tőle, melynek szólistái az est karmestere és a Pannon Filharmonikusok brácsaművésze. Grieg zenéje szinte mindenkit magával ragad, függetlenül attól, hogy egyébként komolyzene-rajongó-e vagy sem. Az a-moll zongoraverseny és a Peer Gynt egyaránt olyan zenék, amik a zene világnyelvén íródtak, érthetőek és szerethetőek mindenki számára.

Mennyire ismeri a Pannon Filharmonikusokat?

– Kiváló zenekarnak tartom az együttest és nagy öröm számomra, hogy közösen koncertezhetünk, legutóbb egyébként a Musikvereinban hallottam őket, igazán nagyszerű estét szereztek nekem.

Koncert kép

 

„A művészet nem tűri a kompromisszumokat” címmel a PAPAGENO készített interjút az est hegedűművész karmesterével, a teljes beszélgetés ITT található, ajánljuk szeretettel!

Koncert kép

Murin Jaroszláv kiváló szólamvezető brácsaművész, aktív fellépője a Művészbejáró kamarasorozatunknak, a családi-gyermekprogramoknak, vagy akár a zenesulisoknak szóló Hangszerszelídítő sorozatnak amellett, hogy nagyzenekari hangversenyeken rendszeresen szólistaként lép fel. A ma esti FLÖRT koncert előtt őt hozza kicsit közelebb hozzánk a Papageno interjúja, amit ITT LEHET ELOLVASNI!

 

"Legutóbb 2021-ben játszottam a zenekarral együtt Berlioz Harold Itáliában című darabjának brácsaszólóját. Ebben az évadban pedig Max Bruch kettősversenyét adjuk elő Michael Maciaszczyk lengyel hegedűművésszel, aki a koncert karmestere is lesz. Személyesen még nem találkoztam vele, de már meghallgattam néhány felvételét, és nagyon várom, hogy együtt muzsikálhassunk. Komoly feladat vár ránk."

 

Kedves Közönségünk!

Tisztelettel hívjuk fel figyelmüket, hogy a műsorlapot, amit a koncerten szoktunk kiosztani, letölthetik előre innen a honlapunkról, elolvasgathatják az előadás előtt az adott koncert oldaláról. Bízunk benne, hogy idővel kevesebb nyomtatott kiadvánnyal, közösen óvjuk a környezetet!

ENNEK A KONCERTNEK A LAPOZÓS ONLINE MŰSORLAPJÁT ide kattintva olvashatják!

 

 

 

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyitvatartás
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–18.00
Szo–V: zárva, nyitás csak rendezvény esetén annak kezdete előtt másfél órával

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992