1 2 3

Hangverseny az elhunytak emlékére

César Franck: 150. zsoltár
Kesselyák Gergely: Messa Brevis de Requiem
César Franck: A-dúr mise – Panis angelicus
Gabriel Fauré: Requiem, Op. 48

Molnár Ágnes – szoprán
N.N. – bariton
Haja Zsolt – bariton
Molnár Levente – basszus
Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karig.: Vass András)

Vezényel: Kesselyák Gergely

"Mennyországba kísérjenek téged az angyalok..." Fauré így képzelte. (Fauré: Requiem)
Jegyárak: 7490, 5490, 3490 Ft
Bérletárak: 3 hangverseny = I. rendű: 14.900 Ft, II. rendű: 12.900 Ft, III. rendű: 8.900 Ft
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

César Franck zsoltárfeldolgozása a sötétből indul, és ahogyan a dallamok egyre inkább kiszélesednek, a zene is egyre fényesedik, és szinte felemelkedik a mennybe. A ritkábban játszott Franck-mű mellett a szerző talán leghíresebb műve, az éteri Panis angelicus is elhangzik. Kesselyák Gergely karmesterként számtalan szép zenei gondolatot tolmácsolt már a közönségnek. Ezen az estén azonban egy személyes mondanivalóval is készül, saját gyászmise-kompozícióját hozza a közönségnek. Végül pedig Fauré jól ismert, áttetsző és végtelenül szelíd Requiemje csendül fel, amely sokak gyászán enyhített már.

Ebben az évben is beszélgetéssel és mécsesgyújtással és a koncerten egy hálaénekkel kezdjük az emlékezést elhunyt szeretteinkre. Örök világosság ragyogja be őket! – ezt a világosságot szemléljük zenében. César Franck zsoltárfeldolgozása a sötétből indul, és ahogyan a dallamok egyre inkább kiszélesednek, a zene is egyre fényesedik, és szinte felemelkedik a mennybe. A ritkábban játszott Franck-mű mellett a szerző talán leghíresebb műve, az éteri Panis angelicus is elhangzik. Kesselyák Gergely karmesterként számtalan szép zenei gondolatot tolmácsolt már a közönségnek. Ezen az estén azonban egy személyes mondanivalóval is készül, saját gyászmise-kompozícióját hozza a közönségnek. Végül pedig Fauré jól ismert, áttetsző és végtelenül szelíd Requiemje csendül fel, amely sokak gyászán enyhített már.

17.30 Miért lehet gyógyír a művészet a gyászra?

Graf Orsolya beszélgetése Kesselyák Gergely zeneszerző karmesterrel és dr. Sarungi Emőke művészetterapeuta pszichiáterrel, a Gyászfeldolgozás Módszer Magyarország vezetőjével

 

 

Koncert kép

18.00 Közös mécsesgyújtás a Kodály Központ lépcsőjén

 

Lobbantsuk fel egy kis mécses lángját! Immár hagyomány, hogy közös mécsesgyújtással kísért hangversenyre várjuk a közönséget halottak napja, mindenszentek idején. A Kodály Központ előtti lépcsőn és márványpadokon mécseseket, gyertyákat gyújtunk, fényük sokáig táncol az estében. Emlékezzünk együtt, jöjjenek el, hogy lángot adjunk egy mécsesnek, mely elhunyt szeretteink emlékét megidézve ég el a hangverseny ideje alatt. Szeretettel várunk mindenkit, aki magányosan töltené az ünnepet, aki nem tud távoli sírhelyhez elutazni, Pécsett élő külföldieket, akik szeretnének valahol méltón emlékezni távol hazájuktól -  osztozzunk a közösség, az együttlét erejében! 

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyitvatartás
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–18.00
Szo–V: zárva, nyitás csak rendezvény esetén annak kezdete előtt másfél órával

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992