1 2 3

Isteni költemény

Emil Nikolaus von Rezniček: Donna Diana – nyitány
Erich Wolfgang Korngold: Hegedűverseny
Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin: III. szimfónia „Isteni költemény”

Boris Brovtsyn – hegedű

Vezényel: Kesselyák Gergely

Egy perc extázis jöhet? A koncerten lesz több is! (Szkrjabin: III. szimfónia)
Jegyárak: 7490/ 5490/3490 Ft
Bérletárak: 8+1 hangverseny = Teljes ár: I. rendű – 39 900, II. rendű – 33 900Ft, III. rendű – 27 900 / Nyugdíjas, diák kedvezményes ár: I. rendű – 32 900, II. rendű – 27 900, III. rendű – 22 900Ft » A választható koncertekről 2024. szeptember 1. és 12. között nyújtunk tájékoztatást. Fizethető két részletben, a 2. részlet befizetésének határideje: 2024. október 31.
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Szép a 20. század? Kesselyák Gergely szerint van szép oldala, és egyik legfontosabb missziójának tekinti, hogy megmutassa a közönségnek a 20. századi zene szépségeit. A bérletnyitó műsort is ennek szellemében állította össze.

Rezniček Mahlerrel egyidős, bécsi születésű szerző. A Donna Diana nyitányában egy hatalmas zenekar válik balettkarrá, és olyan örökmozgó könnyedséggel táncolnak a hangszerek, hogy az már szinte megkérdőjelezi a gravitációt. Korngold Brnóban született, de 1945-ben írt Hegedűversenyét már Amerikában komponálta. Zeneszerzőként Hollywoodban is meghatározó volt, a filmes világ hatása a Hegedűversenyen is érződik. Az orosz Szkrjabin századfordulós műve a zenekar minden színével hat. Szenvedély, dráma, érzelem, dallam és fennköltség árad minden üteméből.

Hangversenyünket a Bartók Rádió rögzíti és későbbi időpontban sugározza.

A Pannon Filharmonikusokhoz Korngold Hegedűversenyével érkezik.

Korngold fontos szerepet játszik az életemben. Szinte az összes kamaraművét lemezre vettem már. Ezt az 1945-ben elkészült darabot Korngold Alma Mahlernek ajánlotta. A mű már abból a szempontból is különleges, hogy a szerző a saját filmzenéiből kölcsönözte az egyes tételek témáit. A dallamos, lírai részek uralkodnak ugyan, a finálé viszont komoly virtuozitást igényel. Ez egy nagyon is bécsi zene, ami egyébként rendkívül jól passzol a koncerten elhangzó másik két műhöz, Rezniček nyitányához és Szkrjabin III. szimfóniájához.

Koncert kép

 

Boris Brovtsyn hegedűművésszel a Papageno készített interjút „Izgalmasnak tartom a magyar hegedűiskolát” címmel, a teljes ÍRÁS ITT OLVASHATÓ

 

 

A Titok évadát hirdette meg az együttes. Ön is részt vett a szerkesztésben?

Érkezésemkor már nagyjából kialakult volt az évadterv, ami a Pannon Filharmonikusok kiváló stábját dicséri, a saját koncertjeimet ugyanakkor szeretem én felépíteni. Minden esetben a feladatokhoz kerestünk előadókat, természetesen a közös preferenciákat figyelembe véve. Az én kérésem volt például, hogy a nyitókoncerten elhangzó Korngold Hegedűverseny egy nagyon dús, szláv karakterekkel rendelkező hangon szólaljon meg, amihez végül Boris Brovtsyn bizonyult a legjobb választásnak.

 

Kesselyák Gergely interjúját IDE kattintva olvashatják.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyitvatartás
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–18.00
Szo–V: zárva, nyitás csak rendezvény esetén annak kezdete előtt másfél órával

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992