1 2 3

Folytatjuk az építkezést

Szeretettel várjuk Közönségünket az egész évadban új vezető karmesterünk, Kesselyák Gergely hangversenyein! Kesselyák Gergely koncertjei nyitják a zenekar összes bérletes sorozatát. A Papageno szerzője, Ur Máté készített interjút TITOK évadunk kezdetén Kesselyák Gergellyel. Fogadják szeretettel a beszélgetést!

 

Kesselyák Gergely karmester 2024 elejétől dolgozik vezető karmesterként a Pannon Filharmonikusokkal. Az évad szerkesztése és a kiemelt koncertek mellett tervekről, lehetőségekről és az opera elsődlegességéről is beszélgettünk.

– Milyen lehetőségeket látott a vezető karmesteri pozícióban?

Az elmúlt években sorra visszautasítottam a hasonló felkéréseket, mert úgy éreztem, hogy az én otthonom az opera világa. A műfajt most is elsődlegesnek tartom, amivel kapcsolatban mindig is az volt a vágyam, hogy jó körülmények között lehessen elmélyült műhelymunkát végezni. Ez utóbbit egy repertoárszínház nem feltétlenül tudja megadni, a Pannon Filharmonikusokban, a Kodály Központban és Pécs városában viszont komoly lehetőséget látok e tekintetben.

 

– Változni fog a zenekar profilja?

Számos alkalommal vezényeltem már a Pannon Filharmonikusokat és mindig lenyűgözött a munkamódszer, amivel dolgoznak, az az odaadás ahogy egymás felé és a zene felé fordulnak. A közös munkák során rendre azt éreztem, hogy minden egyes zenész próbáról próbára jobb és jobb szeretne lenni. Az zenekar évadait eddig is sokszínű program jellemezte, a muzsikusok jelentős része pedig a zenés színházban is kipróbálta már magát, ennek megfelelően csak folytatni kell az építkezést. Biztos vagyok benne, hogy a következő időszakban a lehetőségeinkhez mérten egyre komplexebb színházi élményeket kap majd tőlünk a pécsi közönség.

– A Titok évadát hirdette meg az együttes. Ön is részt vett a szerkesztésben?

Érkezésemkor már nagyjából kialakult volt az évadterv, ami a Pannon Filharmonikusok kiváló stábját dicséri, a saját koncertjeimet ugyanakkor szeretem én felépíteni. Minden esetben a feladatokhoz kerestünk előadókat, természetesen a közös preferenciákat figyelembe véve. Az én kérésem volt például, hogy a nyitókoncerten elhangzó Korngold Hegedűverseny egy nagyon dús, szláv karakterekkel rendelkező hangon szólaljon meg, amihez végül Boris Brovtsyn bizonyult a legjobb választásnak.

 

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK!

 

  

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyitvatartás
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–18.00
Szo–V: zárva, nyitás csak rendezvény esetén annak kezdete előtt másfél órával

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992