1 2 3

Véleményem a péntek esti FLÖRTről

Egy gimnazista srác szemével, illetve fülével... Szeretettel ajánljuk elképesztő izgalmas gondolatait a korosztályának, a szülőknek, nagyszülőknek, a pedagógusoknak.

 

"Bevallom, az elején kissé szkeptikus voltam az egésszel kapcsolatban. A leginkább attól tartottam, hogy soha életemben nem zenéltem, nem jártam ilyesfajta rendezvényekre, de még csak nem is szoktam zenét hallgatni. Aggodalmam fő forrása tehát az volt, hogy számomra laikusként nem lesz annyira élvezetes. A Pannon Filharmonikusok zenekara azonban már az első percben meggyőzött előítéletem totális ellentétéről. A házigazda dinamikus, humoros előadásmódjával remekül fenntartja a közönség érdeklődését, gondolatmenetei mélyek, mégis könnyedek. Az előadás felépítése kimondottan tetszik. A legnagyobb klasszikusok mellett feltűnnek kevésbé ismert szerzők és darabok is, sőt, néha még egy-egy modernebb mű is megszólal, melyeket mindenki ismer és szeret. A fentiek tökéletes kombinációjával jön létre az a művészi és elegáns, de emellett üdítően változatos és egészen újszerű összkép, amit Péntek Esti Flörtnek nevezünk.

A zene épp úgy képviseli művészi értékét beavatott, hozzáértő fülek esetén, mint az „egyszerű halandók”, a laikusok számára. Lehet, sőt valószínű, hogy egyes műveket mindenki másképp értelmez, de ettől az egész csak még színesebb és szórakoztatóbb lesz. Az előadás fantasztikus, kellemes hallgatni. A zenekar elképesztően tehetséges zenészekből áll, akik a sorozat minden egyes estjén képesek meglepni valamivel. Hihetetlen összhangjukból érződik, hogy tapasztalt, jól összeszokott társulatról van szó. Az állandó tagok mellett a rendezvény mindegyik előadáson felvonultat vendégelőadókat is. Ők az ország legelismertebb művészei közül valók, sőt, néha még külföldi mesterek lehengerlő játékának, vezénylésének is tanúi lehetünk. A következő évad ajánlójában a következő mondat olvasható: „Flört bérletesnek lenni nyitottságot jelent egy izgalmasnak ígérkező kalandra.” Úgy gondolom, ez a mondat szinte tökéletesen magába foglalja ezt a rendezvénysorozatot.

Azért csupán „szinte” tökéletes ez az összegzés, mert az élmény, amit az ember a műsor hallgatása és befogadása közben átél, túlságosan összetett és egyedi ahhoz, hogy egy mondattal le lehessen írni. Ez egy olyan tapasztalat, amit csak akkor lehet igazán megérteni, ha átéljük, teljes mértékben a részeivé válunk. Szerencsére ezt a folyamatot hatalmas mértékben könnyíti meg az a színvonal, melyet a Pannon Filharmonikusok garantálnak. "            

Egy szó, mint száz, én nem találnék negatívumot a Flört hangversenysorozattal kapcsolatban, hiába keresnék akár órákig. Számomra egy maradandó élmény a legkisebb részletekig, a szó legjobb értelmében, mindenkinek csak ajánlani tudom."

 

Béndek Tamás, a Szekszárdi Garay János Gimnázium tanulója

 

Köszönjük szépen Naszladi Judit tanárnőnek, valamint a gimnázium vezetésének, azt hogy elküldték nekünk és hogy közzé tehetjük Tamás írását. Leginkább azért jár a köszönet, mert energiát nem kímélve szervezi a tanárnő Szekszárdról a buszos utakat, hogy a tanítványai klasszikus zenét hallgathassanak.

Elhivatott, kiváló pedagógusok nélkül ezek a fiatalok sok esetben nem juthatnak bizonyos kulturális élményekhez, minden elismerésünk Önöknek.

 

  

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyitvatartás
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–18.00
Szo–V: zárva, nyitás csak rendezvény esetén annak kezdete előtt másfél órával

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992