1 2 3

Folytatjuk az építkezést

Szeretettel várjuk Közönségünket az egész évadban új vezető karmesterünk, Kesselyák Gergely hangversenyein! Kesselyák Gergely koncertjei nyitják a zenekar összes bérletes sorozatát. A Papageno szerzője, Ur Máté készített interjút TITOK évadunk kezdetén Kesselyák Gergellyel. Fogadják szeretettel a beszélgetést!

 

Kesselyák Gergely karmester 2024 elejétől dolgozik vezető karmesterként a Pannon Filharmonikusokkal. Az évad szerkesztése és a kiemelt koncertek mellett tervekről, lehetőségekről és az opera elsődlegességéről is beszélgettünk.

– Milyen lehetőségeket látott a vezető karmesteri pozícióban?

Az elmúlt években sorra visszautasítottam a hasonló felkéréseket, mert úgy éreztem, hogy az én otthonom az opera világa. A műfajt most is elsődlegesnek tartom, amivel kapcsolatban mindig is az volt a vágyam, hogy jó körülmények között lehessen elmélyült műhelymunkát végezni. Ez utóbbit egy repertoárszínház nem feltétlenül tudja megadni, a Pannon Filharmonikusokban, a Kodály Központban és Pécs városában viszont komoly lehetőséget látok e tekintetben.

 

– Változni fog a zenekar profilja?

Számos alkalommal vezényeltem már a Pannon Filharmonikusokat és mindig lenyűgözött a munkamódszer, amivel dolgoznak, az az odaadás ahogy egymás felé és a zene felé fordulnak. A közös munkák során rendre azt éreztem, hogy minden egyes zenész próbáról próbára jobb és jobb szeretne lenni. Az zenekar évadait eddig is sokszínű program jellemezte, a muzsikusok jelentős része pedig a zenés színházban is kipróbálta már magát, ennek megfelelően csak folytatni kell az építkezést. Biztos vagyok benne, hogy a következő időszakban a lehetőségeinkhez mérten egyre komplexebb színházi élményeket kap majd tőlünk a pécsi közönség.

– A Titok évadát hirdette meg az együttes. Ön is részt vett a szerkesztésben?

Érkezésemkor már nagyjából kialakult volt az évadterv, ami a Pannon Filharmonikusok kiváló stábját dicséri, a saját koncertjeimet ugyanakkor szeretem én felépíteni. Minden esetben a feladatokhoz kerestünk előadókat, természetesen a közös preferenciákat figyelembe véve. Az én kérésem volt például, hogy a nyitókoncerten elhangzó Korngold Hegedűverseny egy nagyon dús, szláv karakterekkel rendelkező hangon szólaljon meg, amihez végül Boris Brovtsyn bizonyult a legjobb választásnak.

 

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK!

 

  

 

Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
jegypenztar@pfz.hu
+36-72-500-300

Opening hours:
Mon–Thu: 10.00–6.00 pm
Fri: 10.00–6.00 pm
Sa–Su: only on performance days, open from 90 minutes before the performance start time

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Linda Potyondi
sales representative
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communications manager
press@pfz.hu
+36 30 222 7992