1 2 3

Legyen Pécsett az új évadban is bérlete, legyen a közösségünk tagja!

Elérhetőek a Kodály-, Pannonicum, Musica Sacra és Flört bérletek! "A minőséget mi garantáljuk, a jelenléted rajtad áll! A komolyzene a mi közös titkunk, és te vagy hozzá a kulcs."

Ez a titok nem titok. Nincs rajta pecsét. Megtörhetetlen áll nyitva előtted. Vagy mégsem? Inkább hétpecsétes? Az ihlet, a zeneszerző, a karmester, a muzsikus, a hangszer, a hanghullám pecsétje után a hetedik talán te magad vagy? Te. A befogadó. Akiben rezonál a hang, aki tiszteli a művészt, csodálja a karmestert, ízleli a műveket és szomjazza a katarzist. A komolyzene a mi közös titkunk, és Te vagy hozzá a kulcs.

 

„Tágítani szeretném a repertoárt, újra felfedezni azokat a ritkán játszott huszadik századi műveket, amelyek a romantika korához hasonlóan dallamosak, adrenalint szabadítanak fel a hallgatóságban, de újszerű hangzásokkal is megörvendeztetnek minket.” Kesselyák Gergely

Kesselyák Gergely vezető karmester minden sorozatban bemutatkozik: megismerhetjük a szép huszadik század egy-egy kiváló alkotását, a Bruckner-évben dirigálja Bruckner IX. szimfóniáját, a „szimfóniák Parsifaljat”. Megvalósítja a Pannon Filharmonikusok régi álmát Bernstein Kaddisának színpadra vitelével, Carmina Buranát vezényel a Pannonicum sorozatban, Három tenor operagálával szórakoztat egy péntek esti Flört keretében. Zeneszerzőként és karmesterként is együtt emlékezünk az elhunytakra a Musica Sacra októberi hangversenyén, és egy páratlan Rómeó és Júlia balettelőadást élvezhetünk a dirigenssel az évad zárásaként. Az egykori zenei vezetők, Howard Williams, Hamar Zsolt, Bogányi Tibor és Varga Gilbert mindegyike fellép az évadban, feltárva egy újabb titkot: az időtlen jelenlét lehetőségét egy folyton új értékeket felmutató és szükségeket váró, változó világban.

 

 

Részletek a bérlet nevére kattintva érhetőek el!

KODÁLY-BÉRLET 2024|2025

Időtlenül időtálló

Megtehetnénk, hogy a bérletben található zeneművekre rákeresünk az interneten, és összegyűjtjük őket egy lejátszási listába a telefonunkra. Mégsem tesszük ezt, és nem azért, mert nem jutott eszünkbe. Hanem azért, mert egy bérletes koncertfüzér egyik titka a várakozás, a másik pedig az egyediség. Ettől a zenekartól, ezekkel a szólistákkal ezeket a műveket nem találjuk meg online. Hiszen a produkciók, amelyek a Kodály-bérlet nyolc hangversenyét alkotják a következő évadban, még soha nem hangzottak el, és – mivel minden koncert egyedi – pontosan így soha nem is lesznek újra hallhatók. Unikális élmény vár előadókra és befogadókra egyaránt. A Titok évad Kodály-sorozatának minden előadása nagyon erős lenyomata a karmesterek művészeti munkájának.

8+1 hangverseny =
I. rendű – 39 900 Ft
II. rendű – 33 900 Ft
III. rendű – 27 900 Ft
Nyugdíjas, diák kedvezményes ár:
I. rendű – 32 900 Ft
II. rendű – 27 900 Ft
III. rendű – 22 900 Ft

 

PANNONICUM BÉRLET 2024|25

Őszinte odaadással

E koncertek titka az őszinte odaadásban rejlik: közönségünk a műveket és az előadókat hallgatva részese lehet az élet értelmét és személyes célját kereső ember vívódásainak. Éppúgy, ahogy a mindennapokban tesszük. Nem kérdéssel, hanem erőteljes zenei állításokkal kezdődik a sorozat, amely végigvonul az évadon: ritkán hallható művek és közönségkedvenc darabok mellett a legnagyobbak önvallomásai, titkos műsort kínáló koncert és szimfonikus ősbemutató. Akárcsak titkokat rejtő belső világunkban, úgy ezeken a hangversenyeken is felfedezhetünk meglepetéseket, de pihentetően ismerős dallamokat is élvezhetünk.

5+1 hangverseny =
I. rendű – 35 900 Ft
II. rendű – 29 900 Ft
III. rendű – 22 900 Ft
Nyugdíjas, diák kedvezményes ár:
I. rendű – 29 900 Ft
II. rendű – 24 900 Ft
III. rendű – 18 900 Ft

 

MUSICA SACRA BÉRLET 2024|2025

Lelkünk rajta

A Musica Sacra sorozat titka a szakralitásban rejlik, de nem a szenteskedésben. Annak elfogadásában, hogy a zene a lélekhez szól. Ahhoz a lélekhez, amely a megbocsátásban és az öröklétben bízik, várja, hogy szeressék, és képes legyen évről évre együtt megújulni a természettel akkor is, ha a test lassan elfárad és a fizikai élet elmúlik. Ez a sorozat az újjászületni, szeretni és megbocsátani képes lelket ünnepli azokkal, akik felfedeztek már valamit ebből a közös titokból és zenévé formálták azt.

3 hangverseny = 
I. rendű – 14 900 Ft
II. rendű – 12 900 Ft
III. rendű – 8 900 Ft

 

FLÖRT BÉRLET 2024|2025

Az energiák szinergiája

• FRISS&CSÁBÍTÓ

De mi a titka a kacérkodásnak? A fátyol fellebbentése a titokról: a sorozat koncertjei minden évadban más-más vonzó jelenséget mutatnak be a komolyzene kimeríthetetlen repertoárjából. Hiszünk a komolyzene erejében. A szimfonikus hangzás és előadás összetettsége és a hatása a befogadóra semmi mással nem összehasonlítható. Ez a zene az emberi együttműködés művészete, olyan energiák szinergiája, ami mással nem kiváltható. A sorozat házigazdája Kövér András, aki kultúrtörténeti csemegékkel ízesíti a zenei élményeket.

4 hangverseny =
6–14 éveseknek – 0 Ft
14–18 éveseknek – 0 Ft
19–29 éveseknek – 14 000 Ft
30–49 éveseknek – 24 000 Ft
50–65 éveseknek – 34 000 Ft
65 év felett – 44 000 Ft

a lapozgatható, online pécsi bérletfüzetet ide kattintva olvasgathatják!

 

BÉRLETHOSSZABBÍTÁS: 2024. JÚLIUS 15-IG

- személyesen készpénzzel, bank- és SZÉP-kártyával a Kodály Központ PFZ-jegypénztárában (nyitvatartás: H–P 10:00–18:00, SZO-V csak előadás esetén, nyitás másfél órával az esemény kezdete előtt);

- átutalással, banki befizetéssel – bérlethosszabbítási szándékát, kérjük, jelezze a jegypenztar@pfz.hu e-mail-címre küldött levélben, és tájékoztatjuk a részletekről;

ÚJ BÉRLET VÁSÁRLÁSA: A SOROZATOK ELSŐ HANGVERSENYÉIG

- személyesen a Kodály Központ jegypénztárában készpénzzel, bank- és SZÉP-kártyával, valamint ZSÖK-ajándékutalvánnyal (nyitvatartás: H–P 10:00–18:00, Szo-V csak előadás esetén, nyitás másfél órával az esemény kezdete előtt);

- online, a Jegymester felületén internetes bankkártyás fizetéssel;

- a Jegymester hivatalos jegyirodáiban.

RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉG PÉCSI BÉRLETESEINK SZÁMÁRA

A pécsi Kodály- és Pannonicum hangversenysorozatokra szóló bérletek ára fizethető két részletben is. Az első részlet a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet megváltásakor fizetendő, a második részlet befizetésének határideje: 2024. október 31. A második részlet befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti. A fizetéskönnyítésként megadott részletfizetési összegek és a befizetések ütemezése nincs összefüggésben az elhangzott koncertek számával.

INGYENES GYEREKBÉRLET VÁLTÁSA 6–18 ÉVESEK SZÁMÁRA

A 2024/2025-ös évadban is lehetőséget biztosítunk arra, hogy bérleteseink 6–18 éves gyermek családtagjai díjmentesen vegyenek részt a Pannon Filharmonikusok felnőttbérletes sorozatainak hangversenyein. Egy felnőttbérlet mellé maximum 2 ingyenes gyerekbérlet igényelhető. Az egyedi, saját helyre szóló gyerekbérlet a gyermek életkorának igazolásával kizárólag e-mailen, a teszlak.nikolett@pfz.hu e-mail-címre küldött levélben vagy személyesen kérhető:

a pécsi sorozatokra szóló gyerekbérlet esetében a Kodály Központ PFZ-jegypénztárában (nyitvatartás: H–P 10:00–18:00, SZO-V csak előadás esetén, nyitás másfél órával az esemény kezdete előtt);

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, SEGÍTSÉG A BÉRLETVÁSÁRLÁSBAN:

+36-72-500-300

JEGYPENZTAR@PFZ.HU

Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
jegypenztar@pfz.hu
+36-72-500-300

Opening hours:
Mon–Thu: 10.00–6.00 pm
Fri: 10.00–6.00 pm
Sa–Su: only on performance days, open from 90 minutes before the performance start time

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Linda Potyondi
sales representative
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communications manager
press@pfz.hu
+36 30 222 7992