1 2 3

A Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa új tagokat vár VALAMENNYI szólamába.

A jelentkezés határideje: 2024. május 20., hétfő 12.00. a meghallgatás időpontja: 2024. május 21-22. A meghallgatásra azok jelentkezését várjuk, akik a Fesztiválkórus tagjaként a Pannon Filharmonikusok produkciójának részesévé kívánnak válni, és megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek. A kórustagok az előadásokon való részvételért honoráriumban részesülnek.

Zeneszakmai elvárás a barokk és a bécsi klasszikus repertoár stílusos megszólaltatására való törekvés, mely a szövegkiejtésben, az artikulációban, a zenei tagolásban és a hangzásban egyaránt érvényesül. További feladat a barokk és a klasszikus stílussal való megismerkedés, a zenei értelmezés új lehetőségeinek feltárása, illetve elsajátítása, valamint cél az áttetsző, hajlékony, letisztult, sallangoktól mentes, a stílusnak megfelelő kórushangzás kialakítása, mely ugyanakkor a régi zenére jellemző lendületet, virtuozitást és frissességet, továbbá a markáns zenei karaktereket sem nélkülözi.

A Fesztiválkórus − mint azt a neve is jelzi − nem folyamatosan, heti rendszerességgel, hanem a hangversenyeket megelőző próbaperiódusokkal, precíz esti próbarenddel és a Pannon Filharmonikusok szakmaiságához méltó zenei elvárással dolgozik.

A jelentkezés módja: írásban a fesztivalkorus@pfz.hu e-mail-címre küldött fényképes bemutatkozó levélben, melynek tartalmazni kell:

- a hangfaj megjelölését

- a kórusban szerzett tapasztalatok leírását

- a magánénekesi tapasztalatok leírását

- a meghallgatáson elénekelendő szólórepertoár kottaanyagának másolatát

- az előéneklésnél feltüntetett dátumok (május 21-22.) alkalmas időperiódusának megjelölése (lehetőleg minél szélesebb intervallum)  

- pontos elérhetőségeket (e-mail-cím, telefonszám)

A jelentkezés feltétele: betöltött 16. életév A meghallgatásra azok jelentkezését várjuk, akik a fenti célokkal egyetértve a Pannon Filharmonikusok produkcióinak részesévé kívánnak válni, motiváltak kimagasló színvonalú oratórikus kórusprodukciók létrehozásában, és megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek.

 

további részletekért ide kell kattintani!

 

SZERETETTEL VÁRUNK!

 

A kórus történetéről, eredményeiről ITT találhatóak részletek.

 

   

 

 

 

 

 

Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
jegypenztar@pfz.hu
+36-72-500-300

Opening hours:
Mon–Thu: 10.00–6.00 pm
Fri: 10.00–6.00 pm
Sa–Su: only on performance days, open from 90 minutes before the performance start time

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Linda Potyondi
sales representative
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communications manager
press@pfz.hu
+36 30 222 7992